live better | feel better
Namaczana na noc owsianka ~ płatki owsiane górskie, chia czy siemię lniane ~ pozostawione w lodówce idealnie pęcznieją i nabierają tekstury.
Rano wyciągam z lodówki i dorzucam dodatki ~ owoce, granola, masło orzechowe.
Spożywana na zewnątrz w porannym słońcu smakuje obłędnie. Sezonowe owoce są najlepszym rozwiązaniem na lato.
Pakowana w szczelne opakowanie na wynoś jest świetnym rozwiązaniem na drugie śniadanie.
Offsianka ~ sielsko, anielsko, z rana ze śpiochem w oku szykuję moje najbardziej ulubione śniadanie ~ owsiankę.
Dlaczego OFFsianka? Bo się przy niej wyłączam, wciskam przycisk OFF i rozkoszuję się każdą chwilą w procesie tworzenia i konsumpcji. Po prostu uwielbiam.
Kiedy za oknem zima, jednym z codziennych porannych rytuałów jest grzanie owsianki.
Zapach ciepłego mleka roślinnego i cynamonu a obok świeżo parzonej kawy w kuchni jest obłędny.
Ciepła owsianka rozgrzewa ciałko od środka i dodaje energii na całe przedpołudnie. Uwielbiam dodawać korzenne przyprawy takie jak cynamon, kardamon, kurkuma, chilli, gałka muszkatołowa.
A kiedy dodaję kakao, masło orzechowe, daktyle, morele lub tahini to jestem w niebie.
Strona stworzona przez: Boginie Marketingu
Copyrights 2021 | Tiyya Yoga